Biovica redovisar som väntat en blygsam omsättning i fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Biovica redovisar som väntat en blygsam omsättning i fjärde kvartalet

Bioteknikbolaget Biovica redovisar som väntat en blygsam omsättning och en förlust för räkenskapsårets fjärde kvartal.

Omsättningen uppgick till 0,3 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -12,2 miljoner kronor (-10,3). Resultatet efter skatt blev -12 miljoner kronor (-10,8). Resultat per aktie hamnade på -0,42 kronor (-0,46).

"Biovicas fjärde kvartal har fokuserat på aktiviteter inför lansering av DiviTum®TKa på den amerikanska marknaden. Vi arbetar i enlighet med vår tidplan för att kunna lansera DiviTumTKa i USA under tredje kvartalet 2021 och utnyttjar tiden fram till godkännande på bästa sätt", skriver vd Anders Rylander i rapporten.

Biovica har byggt ut organisationen både i USA och i Sverige inför lanseringen.

"En av de viktigaste hörnstenarna i en framgångsrik amerikansk kommersialisering är reimbursement från betalare. För att uppnå det krävs att vi når ut med information om värdet av testet till onkologer och betalare. För att göra det har vi gjort ekonomiska modeller baserade på DiviTumTKa’s fina kliniska resultat för att få fram data på testets hälsoekonomiska påverkan", skriver Biovica-chefen.

Han avslutar sitt vd-ord.

"Vi sammanfattar ett intensivt kvartal och räkenskapsår och ser med tillförsikt fram emot ett fortsatt intressant 2021."


Biovica, MkrQ4-2020/2021Q4-2019/2020
Nettoomsättning0,30
Rörelseresultat-12,2-10,3
Nettoresultat-12-10,8
Resultat per aktie, kronor-0,42-0,46


http://media.finwire.com/media/FWS0061559-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biovica

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biovica

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev