Nyhet

Blick

Blick Global minskar omsättningen och vänder till förlust i andra kvartalet

Adtech-bolaget Blick Global redovisar minskande omsättning i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Vidare vänder bolaget till förlust.

Omsättningen sjönk 28,6 procent till 4,5 miljoner kronor (6,3).

Ebitda-resultat blev 0,7 miljoner kronor (1,2), med en ebitda-marginal på 15,6 procent (19,0).

Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner kronor (0,4).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (0,3).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (0,4).

"Återigen ett mycket aktivt kvartal med huvudfokus på att bygga grunden för Blick Global Group som en viktig aktör inom iGaming. Under perioden inleddes ett försenat Fotbolls-EM och Wiget ökade medieinvesteringarna med syfte att bredda kundbasen för sin prestationsaffär. Responsen var gynnsam och spelarbasen ökade även för våra största och mest väletablerade sportbetting kunder vilket är en förutsättning för att vi skall kunna nå högre tillväxt i både omsättning och lönsamhet", uppger bolagets vd Erik Ahlberg.

Blick Global uppger vidare gällande bolagets förvärvsstrategi att man har intensifierat förvärvsdiskussionerna med ett flertal potentiella kandidater under kvartalet.

Blick Global, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning4,56,3-28,6%
EBITDA0,71,2-41,7%
EBITDA-marginal15,6%19,0%
Rörelseresultat-0,1-2,8
Resultat före skatt-0,6-2,9
Nettoresultat-0,4-2,7
Resultat per aktie, kronor0,00-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS006361E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt