Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BNP Paribas Aqua ökade 1,39 procent i juli - Polypipe nya i portföljen

Fonden BNP Paribas Aqua steg 1,39 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,48 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,50 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,27 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren kommenterar marknaden som varit.

"Den globala akitemarknaden gick fortsatt starkt under juli. Vilket delvis drevs av positiva nyheter om potentiella vaccinkandidater av covid-19. Den sektor som presterade sämst under juli var Energi, trots att råoljepriserna steg. USA, Asien och tillväxtmarknader var de som gick bäst i juli medan Europa och Japan underpresterade."

ALS, PerkinElmer och Suez var de bolag som gick bäst under månaden. ALS är en global leverantör av prov-, inspektions- och certifieringstjänster för en rad marknader, inklusive för miljö- och livsmedelssektorerna. Företaget gynnades av en bättre affärsuppdatering för Q1 jämfört med stabil marginal.

Fonden köpte aktier i Polypipe efter att bolaget haft en fallande aktiekurs. Polypipe är ett brittiskt bolag som designar, utvecklar och tillverkar rörsystem av plast för bostads-, civil- och infrastruktursektorerna.

BNP Paribas Aqua, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent1,39
Index MM, förändring i procent-0,48
Fond i år, förändring i procent-8,50
Index i år, förändring i procent-6,27

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BNP Paribas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt