Case Groups notering öppnar för framtida förvärv - intervju
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Case Groups notering öppnar för framtida förvärv - intervju

Kapitalförvaltaren Case Group, som är aktuella för en notering på First North, har hittat en framgångsrik strategi med att investera i företagsobligationer. Men bolaget öppnar också för att bredda produktsortimentet mot aktier, antingen genom förvärv eller nyrekrytering. Det uppger vd Johan Andrassy i en intervju med Finwire.

Andrassy säger att detta är något man absolut skulle göra om det uppstår rätt läge och det går att hitta duktiga aktieförvaltare.

”Om vi skulle hitta rätt kompetens så självklart skulle vi bredda vårt produktsortiment och bli lika bra på aktier och småbolag som vi är idag på företagsobligationer. Det ligger absolut i vår strategi att bredda produktutbudet”, säger Andrassy.

Case Group har idag tre fonder som investerar i företagsobligationer från företag i Nordeuropa. Enligt Andrassy föredras denna region för att bolagen uppvisar samma strukturer som i Sverige.

”Vi gillar Norden, Storbritannien, Holland, Tyskland, alltså anglosaxiska länder som har samma redovisningsprinciper och regelverk som vi har i Sverige. Där känner vi att vi har vår styrka och det finns tillräckligt många fina bolag att köpa företagsobligationer av”, säger Andrassy men tillägger att USA skulle kunna vara ett alternativ för en potentiell expansion.

Inför noteringen den 15 december har bolaget aviserat att det tänker använda noteringslikviden till förvärv. Adrassy säger att bolaget tidigare har varit nära förvärv som onoterade men att de affärerna inte blivit av.

”Men vi har en hel del bolag och fonder på raden som vi kikar på kontinuerligt. Så fort vi har blivit noterade kommer vi att försöka sätta lite fart på den aktiviteten”, säger han.

Case Groups notering har granskats av Affärsvärlden som valt att utfärda två varningsflaggor. Dessa relaterar till bolagets korta finansiella historik och den höga emissionskostnaden på 4 miljoner kronor, motsvarande 16 procent av erbjudandet.

Enligt Andrassy är detta inte något bekymmer, dels för att Affärsvärlden ofta brukar sätta varningsflaggor på nya bolag men också för att snittet ligger på 2,8 flaggor per bolag inom Case Groups storlek. Om den korta finansiella historiken säger Case Group-chefen att det inte går att göra mycket åt då koncernredovisningen inte sträcker sig längre tillbaka än 2019.

Vad gäller den höga emissionskostnaden pekar Andrassy på att den alltid blir hög om man gör en liten emission.

"Man ska komma ihåg att i vår emissionskostnad på 4 miljoner ligger marknadsföringen på en miljon, en miljon i legal kostnad och en halv miljon för revisorer. Så den faktiska emissionskostnaden är bara 1,5 miljoner”, säger Andrassy.

I sin analys som lades ut idag landade Affärsvärlden i rådet att teckna nyintroduktionen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Case Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt