CD Projekt minskade vinsten med 30 procent i Q3 - aktien faller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD Projekt minskade vinsten med 30 procent i Q3 - aktien faller

CD

Den polska spelutvecklaren CD Projekt, känd för bland annat Witcher-serien, rapporterar en vinst på 16,3 miljoner zloty (36 miljoner kronor), under det tredje kvartalet, vilket motsvarar en minskning på 30 procent från året innan. Utfallet är också långt under väntade 36 miljoner zloty, enligt analytikerkonsensus, enligt Reuters.

Vinstnedgången beror på kostnader relaterade till uppgraderingen av Cyberpunk 2077-spelet, samt arbeten kopplade till nya projekt som befinner sig i ett tidigt utvecklingsskede.

Intäkterna för perioden var upp 40 procent till 144 miljoner zloty.

CD Projekt har hämmats av buggar kopplade till Cyberpunk, vilket ledde till att Sony tog bort spelet från Playstation-butiken i sex månader. Samtidigt som bolaget jobbar på att åtgärda detta meddelar man också att nästa generations konsolversion av Cyberpunk kommer att lanseras under första kvartalet 2022. Därmed missar produkten den viktiga julhandeln i år.
Aktien faller med nära 8 procent under tisdagens handel.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.