Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red förlikas med aktieägare - betalar 1,85 miljoner dollar

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, har nått en förlikning på 1,85 miljoner dollar med aktieägare som anser sig ha vilseletts kring bolagets finansiella prestation. Det skriver The Verge.

Det handlar om totalt fyra stämningar som förts samman under en grupptalan mot bolaget på denna punkt. Enligt sajten var förlikningen relativt liten sett till att CD Projekt har en utvecklingsbudget på över 316 miljoner dollar. Man landar i slutsatsen att käranden inte haft något starkt fall att driva mot bolaget.

CD Projekt ligger bakom det hårt kritiserade spelet Cyberpunk 2077. De många problemen i spelet fick Sony till slut att tillfälligt ta bort det från Playstation-butiken. Detta har sänkt förtroendet för bolaget som också fått revidera ned säljprognosen för spelet. CD Projekts aktie är ned 54 procent i år.

https://www.theverge.com/2021/12/16/22839181/cyberpunk-2077-cd-projekt-1-85-million-proposed-class-action-settlement

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt