Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red rusar efter att Sony öppnat upp för Cyberpunk 2077

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-spelserien, rusar 7 procent på börsen efter att Sony gjort det möjligt för spelare att lägga till Cyberpunk 2077 i sina önskelistor.

Det kan indikera på att en återkomst till Playstation Store närmar sig, enligt ett antal analytiker som nyhetsbyrån Bloomberg talat med. Detta efter att titeln togs bort därifrån kort efter släppet i slutet av förra året.

Bloomberg skriver vidare att nyheten kan komma att orsaka en "short squeeze" i aktien, alltså att blankare tvingas täcka sina positioner genom att köpa aktier.

Analytikern hos investmentbanken Erste ser dock att den positiva reaktionen kan komma att bli temporär, då det inte medför någon materiell påverkan på den fundamentala verksamheten till följd av ett lågt intresse för spelet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt