CD Projekt Red rusar efter att Sony öppnat upp för Cyberpunk 2077
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD Projekt Red rusar efter att Sony öppnat upp för Cyberpunk 2077

CD

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-spelserien, rusar 7 procent på börsen efter att Sony gjort det möjligt för spelare att lägga till Cyberpunk 2077 i sina önskelistor.

Det kan indikera på att en återkomst till Playstation Store närmar sig, enligt ett antal analytiker som nyhetsbyrån Bloomberg talat med. Detta efter att titeln togs bort därifrån kort efter släppet i slutet av förra året.

Bloomberg skriver vidare att nyheten kan komma att orsaka en "short squeeze" i aktien, alltså att blankare tvingas täcka sina positioner genom att köpa aktier.

Analytikern hos investmentbanken Erste ser dock att den positiva reaktionen kan komma att bli temporär, då det inte medför någon materiell påverkan på den fundamentala verksamheten till följd av ett lågt intresse för spelet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.