Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red stiger efter stark rapport

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, stiger idag efter att bolagets rapport för det andra kvartalet slagit de förväntade försäljningssiffrorna gällande spelet Cyberpunk 2077. Det rapporterar Bloomberg News.

Analytiker menar att även om försäljningssiffrorna var högt över förväntningarna är den kommande uppdateringen för next-gen-konsolerna under det fjärde kvartalet den viktigaste faktorn för aktiekursen framöver.

Utöver försäljningssiffrorna visade rapporten på ett medarbetarbortfall som var i linje med förväntningarna vilket var positivt då detta var en av de huvudsakliga riskerna enligt analytiker.

CD Projekts aktie är upp cirka 11,5 procent under dagen men aktien är ner cirka 31 procent sedan årets inledning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt