Citigroup sätter köprekommendation på Aker Carbon Capture
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Citigroup sätter köprekommendation på Aker Carbon Capture

Citigroup

Bankjätten Citigroup inleder bevakning på Aker Carbon Capture och sätter rekommendationen till köp med en riktkurs på 24 norska kronor. Det rapporterar Reuters.

Citi förväntar sig att investeringar inom koldioxidavskiljning och lagring kommer att växa till en verksamhet på 70 miljarder dollar per år under detta decennium och fördubblas i storlek under 2030-talet.
Banken tillägger att koldioxidavskiljning fortfarande är en teknik i tidig fas och snabba förändringar av politiskt stöd kan minska investeringarna. Det gör att företaget klassas som hög risk. Politiskt stöd för CCS (carbon capture and storage) har historiskt saknats, med motståndare som menar att investeringar kommer att avledas från förnybar energi. Av 8 analytiker som täcker Aker Carbon Capture rankar sex av analytikerna aktien som "starkt köp" eller "köp". Två har behåll på aktien.

Aker Carbon Capture stiger idag 2,3 procent till cirka 17,7 norska kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aker Carbon Capture

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aker Carbon Capture

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.