Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Citigroup

Citigroup sätter köprekommendation på Aker Carbon Capture

Bankjätten Citigroup inleder bevakning på Aker Carbon Capture och sätter rekommendationen till köp med en riktkurs på 24 norska kronor. Det rapporterar Reuters.

Citi förväntar sig att investeringar inom koldioxidavskiljning och lagring kommer att växa till en verksamhet på 70 miljarder dollar per år under detta decennium och fördubblas i storlek under 2030-talet.
Banken tillägger att koldioxidavskiljning fortfarande är en teknik i tidig fas och snabba förändringar av politiskt stöd kan minska investeringarna. Det gör att företaget klassas som hög risk. Politiskt stöd för CCS (carbon capture and storage) har historiskt saknats, med motståndare som menar att investeringar kommer att avledas från förnybar energi. Av 8 analytiker som täcker Aker Carbon Capture rankar sex av analytikerna aktien som "starkt köp" eller "köp". Två har behåll på aktien.

Aker Carbon Capture stiger idag 2,3 procent till cirka 17,7 norska kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aker Carbon Capture

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aker Carbon Capture

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt