Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Copyright

Copyright Agent fastställer teckningskurs, skall växa kraftigt kommande år

Danska Copyright Agent, som är aktuella med en notering på Nasdaq First North i Köpenhamn, siktar på att ta in 25-30 miljoner danska kronor genom en listningsemission.

Teckningskursen är satt till 8 danska kronor per aktie och börsvärdet kommer att bli 125-130 miljoner danska kronor. Totalt har 104 investerare förpliktat sig att teckna i listningsemissionen, motsvarande 12,7 miljoner danska kronor.

Teckningsperioden är den 16-29 juni. Första handelsdag förväntas bli den 7 juli.

Copyright Agent arbetar med att säkra innehåll och har på fyra år etablerat sig i såväl Norden som Tyskland och Storbritannien. Kapitalet som företaget tar in kommer att användas för tillväxt.

”Den planerade noteringen är ett viktigt nästa steg i utvecklingen av Copyright Agent. Med tillträde till handel kommer Copyright Agent att kunna förverkliga sin utvecklingspotential och effektivt gå in på en global marknad i ständig tillväxt, som stärks ytterligare dag för dag av digitaliseringsvågen. Antagning av företaget till handel på Nasdaq First North Growth Market Denmark kommer att vara en öppen inbjudan till danska investerare som vill hjälpa till att göra skillnad och investera med hjärna och hjärta", säger ordförande Henrik R. Hasselbalch Busch i en kommentar.

Copyright Agent avser att använda 30 procent av likviden till produktutveckling, 40 procent till organisation samt 30 procent till sälj och marknadsföring.

Copyright Agent spår att omsättningen, brutto, i år ökar till 20-23 miljoner danska kronor och att ebitda-resultatet blir minus 7-9 miljoner danska kronor. Företaget väntas sedan öka omsättningen kraftigt och nå ett positivt ebitda-resultat 2023.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt