Nyhet

Covid-19 har gett ett större intresse för Acarix teknik - vd

Medicinteknikbolaget Acarix teknik CADScor har sett ett större intresse efter covid-19-pandemin. Det förmedlar vd:n Per Persson under evenemanget Biostock Life Science Summit.

Det har även varit lättare att faktiskt sluta affärer vid utvärderingar än tidigare. Vd:n tror att det har att göra med att människor letar efter alternativa tillvägagångssätt. Fördelen med CADScor är att den inte behöver användas i en väl bemannad lokal utan det går att använda i en isolerad miljö.

Andra sätt som corona har påverkat har varit inom patientrekrytering, inom försäljningsledet, möjligheten att resa med mera. Acarix har anpassat sig och Persson menar att pandemin har gjort så att man är mer selektiv i de aktiviteter man utför.

Vid en fråga om de viktigaste händelserna i bolaget just nu menar Per att ett FDA-godkännande skulle ha den största påverkan på bolaget ur ett värdeskapande perspektiv. Det skulle kanske inte innebära en intäktsström från dag 1, men skulle betyda en viktig bekräftelse av bolagets teknologi.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acarix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acarix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt