Nyhet

Dagens

Dagens Industris lågriskportfölj ersätter ICA med Astra Zeneca

Skydda pengarna mot inflationen. Det var utgångspunkten för Dagens Industris lågriskportfölj med tio aktier. Nu har portföljen dubblats i värde sedan starten för fem år sedan och det är dags för den årliga översynen. Det framgår av en analysuppdatering på onsdagen.

Alla tio aktier i lågriskportföljen har genererat positiv avkastning under de senaste tolv månaderna, som sämst 7 procent i SCA till som bäst 50 procent för Investor. I genomsnitt har portföljen gått upp med 22 procent. Börsen har samtidigt klättrat med 31 procent inklusive utdelningar.

ICA tog plats i portföljen i januari 2020, och har på två år gett en totalavkastning på 34 procent. Nu ska aktien avnoteras varför den säljs i portföljen.

Ersättare i portföljen blir läkemedelsbolaget Astra Zeneca. Både intjäningen och utdelningen är stabil samtidigt som bolaget växer och det går att förstå vad de gör.

De övriga nio aktierna som kvarstår i lågriskportföljen är Assa Abloy, Atlas Copco, Fabege, Handelsbanken, Investor, Lundbergs, SCA, Swedish Match och Tele2.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt