Nyhet

Dala Energi vill gå samman med Edsbyns Elverk

Pepins-bolaget Dala Energi har bjudit in styrelsen för Edsbyns Elverk för att diskutera ett samgående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Dala Energi är avsikten att dialogen ska leda till ett offentligt erbjudande om uppköp av Edsbyns Elverk med egna aktier som betalning.

”Syftet är att skapa en starkare, lönsammare och mer effektiv koncern än om bolagen skulle fortsätta var för sig”, skriver Dala Energi om motivet till affären.

Dala Energi, som ägs av mer än 4 300 privata ägare tillsammans med kommuner, har påbörjat det förberedande arbetet med att flytta aktien till en MTF-plattform. Mer information, inklusive tidplan för notering, kommer att ges senare i oktober.

Edsbyns Elverk handlas också på Pepins och har nästan 700 aktieägare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dala Energi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt