Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Doro förvärvar tillgångarna av Helpline

Telekommunikationsbolaget Doro förvärvar tillgångarna av Helpline från housing association Bromford. Doro betalar 1 pund på skuldfri basis för tillgångarna, enligt ett pressmeddelande.

Helpline har tillhandahållit välfärdsteknik till kunder i Tewkesbury och det bredare Gloucestershireområdet i över 25 år. Förvärvet inkluderar kontrakt med cirka 435 privatkunder.

“Vi har arbetat med Bromford i många år och tillhandahållit larmmottagningstjänster åt deras kunder. Vi är glada över att kunna utöka relationen genom att ta över deras Helpline-tjänst samtidigt som vi fortsätter leverera till deras kunder", kommenterar Doros vd Carl-Johan Zetterberg Boudrie.

För räkenskapsåret 2019/20 uppgick Helplines omsättning till cirka 0,9 miljoner kronor.

Förvärvet konsolideras i Doro-koncernen från och med idag och förväntas ha en försumbar effekt på vinst per aktie under 2021 inklusive transaktionskostnaderna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Doro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Doro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt