Nyhet

Dubbelbelåningen slår tillbaka mot Rutger Arnhult - Di

Fastighetsprofilen Rutger Arnhults ägarbolag M2 Asset Management har stora tillgångar på 36,3 miljarder kronor men också lån på 18,5 miljarder kronor. Kurserna i hans fastighetsbolag har rasat och soliditeten har smält ihop, visar Dagens Industris beräkningar av marknadsvärdena.

Även fastighetsbolagen Corem och Castellum, som Rutger Arnhult kontrollerar, har stora lån på 47 respektive 73 miljarder kronor. Bara de här tre bolagen har 325 miljarder kronor i samlade tillgångar men också nästan 140 miljarder kronor i samlade lån. M2 är också huvudägare i Wästbygg och storägare i Sagax.

"Belåning av både fastigheter och ägarbolag var en lysande affär när kurserna rusade men nu när kurserna rasar visar det sig att hävstången även fungerar åt andra hållet. Rutger Arnhult landar förmodligen på fötterna även denna gång men förhoppningsvis blir denna kris en slutgiltig läxa att inte ha så mycket lån och framför allt att inte dubbla belåningen", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt