Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dubbelbelåningen slår tillbaka mot Rutger Arnhult - Di

Fastighetsprofilen Rutger Arnhults ägarbolag M2 Asset Management har stora tillgångar på 36,3 miljarder kronor men också lån på 18,5 miljarder kronor. Kurserna i hans fastighetsbolag har rasat och soliditeten har smält ihop, visar Dagens Industris beräkningar av marknadsvärdena.

Även fastighetsbolagen Corem och Castellum, som Rutger Arnhult kontrollerar, har stora lån på 47 respektive 73 miljarder kronor. Bara de här tre bolagen har 325 miljarder kronor i samlade tillgångar men också nästan 140 miljarder kronor i samlade lån. M2 är också huvudägare i Wästbygg och storägare i Sagax.

"Belåning av både fastigheter och ägarbolag var en lysande affär när kurserna rusade men nu när kurserna rasar visar det sig att hävstången även fungerar åt andra hållet. Rutger Arnhult landar förmodligen på fötterna även denna gång men förhoppningsvis blir denna kris en slutgiltig läxa att inte ha så mycket lån och framför allt att inte dubbla belåningen", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Castellum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.