Easyfill minskar omsättning och resultatet i första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Easyfill minskar omsättning och resultatet i första kvartalet

Easyfill

Butiksinredningsbolaget Easyfill minskade såväl omsättningen som resultatet i det första kvartalet.

Omsättningen sjönk 20,4 procent till 22,2 miljoner kronor (27,9).

Ebitda-resultat blev -3 miljoner kronor (-1,2). Resultatet före och efter skatt var -5 miljoner kronor (-3,7). Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (-0,04).

Easyfill skriver att samtliga aktörer påverkas av högre råmaterialpriser såsom exempelvis plastgranulat och stål. Även priserna på transporter har påverkats. Easyfill skriver att såväl inköpspriser som försäljningspriser höjs.

Bolaget har också sjösatt ett besparingsprogram som innebär att administrativ personal i Tyskland fått lämna, kontorsytor har minskats ned och chefer i Sverige, Tyskland och Slovakien har gått ned 10 procent i lön. I vissa fall har lönerna minskat med mer. Detta för att stärka företagets likviditet.

"Detta är min första rapport som tf VD och tyvärr är det inte några solskenssiffror vi kan visa upp.
Vi har därför genomlyst våra tillvägagångssätt och hur vi arbetar och det vi kan konstatera är att vi trots fantastiska produkter inte lyckats få upp volymerna. Onekligen har vi lidit av den kvardröjande pandemin som t.ex försvårat kundbesök i alla länder", skriver Jens Lidén i rapporten. Han har tagit över som tillförordnad vd då ordinarie vd Håkan Sjölander blivit sjukskriven på längre tid.

Han vittnar också om att det är svårt att få butikerna att investera trots en väldigt bra kalkyl för return on investment. Bakgrunden är att butikerna har flera olika projekt samtidigt. USA bedöms fortsatt ha en stort potential för bolaget.

"Det är inte lätt att slå igenom i de stora kedjorna någonstans i världen, de har som sagt mer än hyllsystem i sina projektlistor och de gör sina prioriteringar. Med vår nya affärsmodell med försäljning av hyllsystem som tjänst kanske det är lättare att komma igenom då man inte behöver ’slå sig in’ i kedjornas inköpsbudgetar. Vi tror alltjämt att USA är vår riktigt stora marknad och det är vår fasta övertygelse att det kommer att bli leveranser i stor skala i USA men när i tiden går just nu inte att sia om", skriver Easyfill-chefen. Han uppger också att han vill tona ned förväntningarna.

"Min personliga inställning är att försöka tona ner förhoppningarna och förväntningarna. Jag anser mig vara optimist och vill gärna tro det bästa i alla lägen, men samtidigt vill jag vara realist i rapporteringen."

Företaget kommer att fortsätta att informera om utvecklingen.

Easyfill, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning22,227,9-20,4%
EBITDA-3-1,2
Resultat före skatt-5-3,7
Nettoresultat-5-3,7
Resultat per aktie, kronor-0,04-0,04


http://media.finwire.com/media/FWS0060348-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EasyFill

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien EasyFill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt