Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb

Ecomb redovisar lägre intäkter och vänder till förlust i andra kvartalet, största orderstocken på fyra år

Industribolaget Ecomb redovisar lägre intäkter och vänder till förlust i andra kvartalet 2021 jämfört med vinst motsvarande kvartal i fjol. Bolaget har samtidigt sin största orderstock på fyra år.

Nettoomsättningen sjönk 72,7 procent till 0,6 miljoner kronor (2,2).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (0,7).

Resultatet före skatt var -0,4 miljoner kronor (0,7).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (0,7).

Beställningarna från Frankrike och Kina resulterade i den största orderstocken sen 2017, skriver bolaget och i ett diagram i delårsrapporten anges orderstocken till omkring 5,5 miljoner kronor, där ingen exakt siffra anges.

Med den lyckade nyemissionen i december 2020 i ryggen är kassan fortfarande relativt stark.
Vid utgången av perioden uppgick likvida medel inklusive kortfristiga placeringar till 6,8 miljoner kronor, skriver bolaget.

Ecomb, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,62,2-72,7%
Rörelseresultat-0,40,7
Rörelsemarginal31,8%
Resultat före skatt-0,40,7
Nettoresultat-0,40,7


http://media.finwire.com/media/FWS00651B0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt