Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb tappar intäkter och vänder till förlust i tredje kvartalet

Industribolaget Ecomb redovisar lägre intäkter och en vändning till förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med vinst motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen sjönk 88,9 procent till 0,1 miljoner kronor (0,9).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (0,6).

Resultatet före och efter skatt var -0,9 miljoner kronor (0,6).

Ecomb meddelade den 25 november att bolaget kommer att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 6,8 miljoner kronor och en riktad nyemission till investerarna Tobias Schön och Gerhard Dal på 2,0 miljoner kronor.

Teckningskursen i bägge nyemissionerna är 45 öre per aktie. Bolaget kommer att tillföras 8,5 miljoner kronor efter emissionskostnader på 0,3 miljoner kronor. Företrädesemissionen är säkrad till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtagande.

Nyemissionerna ska säkra finansieringen av verksamheten i minst två år.

Ecomb, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,9-88,9%
Rörelseresultat-0,90,6
Rörelsemarginal66,7%
Resultat före skatt-0,90,6
Nettoresultat-0,90,6

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt