Ellwee klättrar 34 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ellwee klättrar 34 procent i premiärhandeln på First North

Ellwee

Ellwee, tillverkare av fyrhjuliga flerfunktionsfordon, inriktade på golfanläggningar och så kallade "gated communities", började idag den 19 januari att handlas på First North.

Bolaget genomförde inför noteringen av nyemission som blev rejält övertecknad med en teckningsgrad på 490 procent. Bolaget tillfördes 1 150 nya aktieägare.

Ellwee emitterade units där teckningskursen var 20 kronor per unit. En unit bestod av åtta aktier, en teckningsoption TO 1 och en teckningsoption TO 2. Teckningsoptionerna var vederlagsfria, vilket innebär att teckningskursen motsvarar 2,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills idag handlats till 3,4975 kronor som högst betalt och 2,85 kronor som lägst betalt. Klockan 09:50 var senast betalt 3,14 kronor. Aktier för 17,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Teckningsoptionerna TO 1 och TO 2 handlas samtidigt till 84,9 öre respektive 85 öre. Det innebär att en unit är värd 26,82 kronor, vilket är 34 procent högre än teckningskursen på 20 kronor per unit.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ELLWEE

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ELLWEE

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.