Ellwee rapporterar en förlust på drygt 10 miljoner kronor under Q1

Nyhet

{newsItem.title}

Ellwee rapporterar en förlust på drygt 10 miljoner kronor under Q1

Elfordonstillverkaren Ellwee rapporterar en förlust för det första kvartalet av 2021. Några jämförelsesiffror finns inte eftersom bolaget inte hade något dotterbolag vid utgången av samma kvartal i fjol, och därmed saknar en koncernredovisning för perioden.

Omsättningen uppgick till 1,9 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -9,5 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -10,2 miljoner kronor, och per aktie -0,16 kronor.

I rapporten skriver vd Håkan Kjellqvist att man står kvar vid omsättningsmålet för 2021. Samtidigt skriver han att första kvartalet var något avvaktande där bland annat golfklubbar vill vänta in säsongsstarten innan de fattar investeringsbeslut.

Kjellqvist säger också att osäkerheten har ökat för både frakttider och fraktkostnader på grund av containerbristen.

”Vi upplever parallellt också en ökad osäkerhet runt komponentpriser. För att bemöta den ökade osäkerheten har vi börjat beställa komponenter tidigare än planerat samt förstärkt vår inköpsorganisation”, säger Kjellqvist.

Ellwee, MkrQ1-2021
Nettoomsättning1,9
Rörelseresultat-9,5
Nettoresultat-10,2
Resultat per aktie, kronor-0,16


http://media.finwire.com/media/FWS005F03C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om ELLWEE

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ELLWEE

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev