Nyhet

Embellence

Embellence minskade vinsten i tredje kvartalet

Heminredningsbolaget Embellence redovisar en ökad omsättning men lägre vinst i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 3,6 procent till 135,5 miljoner kronor (130,8).

Ebita-resultat blev 18,3 miljoner kronor (21,2), med en ebita-marginal på 13,5 procent (16,2).

Justerat ebita-resultat blev 18,3 miljoner kronor (21,4). Minskningen beror framför allt på högre försäljningsomkostnader i kvartalet i form av mässkostnader och andra marknadsföringsaktiviteter, samt kostnader relaterade till bolagets satsningar på e-handel.

Resultatet efter skatt blev 12,2 miljoner kronor (12,7), och per aktie 0,57 kronor (0,59).

"Under det gångna kvartalet medförde lättade restriktioner, ökat resande och ett fint sommarväder en svagare efterfrågan på inredning. För vår del märktes detta inte minst på flera av bolagets viktiga marknader i Europa, såsom Sverige, Italien, Storbritannien och Frankrike. En annan bidragande orsak till försäljningsvariationerna mellan kvartalen är varuförsörjningen. Den är fortsatt ansträngd, men i bättre balans i år jämfört med delar av 2020, då produktionen periodvis var stängd i bland annat Italien och Storbritannien", säger vd Olle Svensk.

"För de kommande månaderna räknar vi med att volatiliteten i råvarupriserna och utmaningarna inom logistik och varuförsörjning kvarstår, samt att efterfrågan i vissa geografier förblir osäkra och eventuellt avvaktande", fortsätter Olle Svensk.

Embellence, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning135,5130,83,6%
EBITA18,321,2-13,7%
EBITA-marginal13,5%16,2%
EBITA, justerat18,321,4-14,5%
Nettoresultat12,212,7-3,9%
Resultat per aktie, kronor0,570,59-3,4%


http://media.finwire.com/media/FWS00680FC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embellence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embellence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt