Embellence stiger 1,2 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embellence stiger 1,2 procent i premiärhandeln på First North

Embellence

Heminredningsbolaget Embellence började idag den 24 mars att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset var stort och erbjudandet övertecknades, skrev bolaget i ett pressmeddelande.

Embellence är att varumärkesbolag inom heminredning, med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 42 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier på 900 miljoner kronor.

Erbjudandet bestod av försäljning av 9,69 miljoner befintliga aktier från huvudägaren WA Wallvision, motsvarande ett värde på 407 miljoner aktier. Inga nya aktier emitterades i erbjudandet och bolaget tillförs följaktligen ingen likvid genom erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare 1,12 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar vid utnyttjande av övertilldelning 454 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Strand Kapitalförvaltning, Prior & Nilsson, FE Småbolag Sverige, Gerald Engström, Provobis och Nordic Cross Asset Management som tecknade 5 miljoner aktier i erbjudandet.

Huvudägaren kommer, omedelbart efter erbjudandet, att kvarstå som största ägare med 49 procent av antalet utestående aktier i Embellence, beräknat under förutsättning att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Aktien har hittillls i dag handlast till 44,99 kronor som högst betalt och 41 kronor som som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 42,50 kronor, vilket är en uppgång på 1,2 procent jämfört med teckningskursen på 42 kronor. Aktier för 9,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 21,4 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 910 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embellence

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embellence

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt