Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers ser motiverat värde om 89-121 kronor för Qlucore

Emergers ser ett motiverat värde om 89-121 kronor per aktie för life science-bolaget Qlucore, på 18-24 månaders sikt. Det framgår av en uppdragsanalys.

Bolaget siktar på att driva den växande marknaden för precisions- och kompanjonsdiagnostik för precisionsbehandling av cancer. Analyshuset skriver att Qlucore är väl rustat för att nå CE-godkännande 2023 och 300 miljoner kronor i intäkter 2026. RNA-sekvenseringsmarknaden, som Diagnostics riktar sig till, väntas växa med 20 procent CAGR till 2024.

Hittills har bolaget nått ut till över 200 kunder inom forskningsvärlden i cirka 25 länder, och har tecknat två kommersiella avtal för Diagnostics.

Bolaget noterades nyligen till kursen 64,50 kronor per aktie och har sedan dess fallit till 42 kronor per gårdagens stängning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlucore

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlucore

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt