Nyhet

Emplicure

Emplicure ökar förlusten i tredje kvartalet

Läkemedelsbolaget Emplicure, som nyligen noterades på First North, redovisar ökad förlust i tredje kvartalet. Som väntat redovisas ingen omsättning.

Rörelseresultatet blev -3,7 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet före och efter skatt var -4,3 miljoner kronor (-0,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,42 kronor (-0,08).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,6 miljoner kronor (-1,1).

Likvida medel uppgick till 26,6 miljoner kronor (2,6).

"Efter sommarens nyemission och efterföljande börsintroduktion står vi starkt rustade. Tredje kvartalets fokus har varit att växla upp samt driva utvecklingen av bolagets två huvudprojekt; Empli03, vår läkemedelskandidat mot kronisk smärta, samt vår orala tobaksfria nikotinprodukt i form av torra, vita snuspåsar som konsumentprodukt", uppger Emplicures vd Torbjörn Walker Larsson.

Walker Larsson skriver vidare att det varit hög aktivitet med många externa kontakter med potentiella partners inom kontraktstillverkning av Empli03. Emplicure arbetar med att ta läkemedelskandidaten in i klinisk fas.

"Jag ser fram emot att gå in i nästa fas i utvecklingen av våra produkter och plattformar och att för första gången testa dem i klinisk fas", avslutar Torbjörn Walker Larsson.

Emplicure, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,00,1
Rörelseresultat-3,7-0,8
Resultat före skatt-4,3-0,8
Nettoresultat-4,3-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,42-0,08
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,6-1,1
Likvida medel26,62,6923,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0069E7B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Emplicure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Emplicure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt