Nyhet

Emplicure

Emplicure ökar omsättning men även förlusten under andra kvartalet

Läkemedelsbolaget Emplicure redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 46,6 procent till 76,4 miljoner kronor (52,1).

Rörelseresultatet blev -6,4 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet före skatt var -7,7 miljoner kronor (-1,1). Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner kronor (-1,1). Resultat per aktie hamnade på -0,71 kronor (-0,10).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -17,2 miljoner kronor (-0,9).

Likvida medel uppgick till 6,5 miljoner kronor (2,8).

"Vi arbetar för att under Q1-2022 gå in i klinisk dokumentationsfas med Empli03 och har under sommaren fokuserat på den kliniska formuleringen som ska användas. Empli03 bygger på en känd och beprövad aktiv substans, vilket gör att den kliniska dokumentationen enbart kommer bestå av studier avseende farmakokinetik och bioekvivalens. I skrivande stund pågår vår
nästa rekrytering, en position som ska utveckla och driva våra relationer, och vara ansvarig för kontakter med kontraktstillverkare och kliniska studier. På affärssidan pågår parallellt arbetet med att matcha internationella tagare av Empli03", kommenterar vd Torbjörn W. Larsson

"På konsumentsidan har Amplicon under kvartalet stärkt sin position inom oralt nikotin och att ha ett avtal med ett stort internationellt bolag klart tidigt 2022, bedömer jag som sannolikt."

Emplicure, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning76,452,146,6%
Rörelseresultat-6,4-1,1
Resultat före skatt-7,7-1,1
Nettoresultat-7,7-1,1
Resultat per aktie, kronor-0,71-0,10
Kassaflöde från löpande verksamhet-17,2-0,9
Likvida medel6,52,8132,1%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWS0064874-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Emplicure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Emplicure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt