Nyhet

Euris

Euris ökar omsättningen under andra kvartalet - ser ökad försäljning genom distributörer framöver

Diagnostikbolaget Euris redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 11,1 procent till 0,20 miljoner kronor (0,18).

Rörelseresultatet blev -0,65 miljoner kronor (-0,55).

Resultatet före och efter skatt var -0,65 miljoner kronor (-0,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,02).

Likvida medel uppgick till 4,1 miljoner kronor (1,02).

"Bolagets verksamhet under det andra kvartalet 2021 har haft ett fortsatt fokus på igångkörning av våra nytillkomna distributionskanaler samt bearbetning av den svenska marknaden. Detta arbete har resulterat i att vi med glädje kan konstatera ett fortsatt ökat intresse för bolagets produkter", uppger bolagets vd Dario Kriz.

Till följd av coronapandemin förseningar uppstått i den planerade marknadsföringen och försäljningen av bolagets produkter, men läget väntas bli bättre under det andra halvåret och försäljningen genom Euris distributörer väntas komma igång igen.

Euris, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,200,1811,1%
Rörelseresultat-0,65-0,55
Resultat före skatt-0,65-0,5
Nettoresultat-0,65-0,5
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,02
Likvida medel4,11,02302,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0063828-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om European institute

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien European institute

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt