Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube ökar orderingång men minskar omsättningen

Industrivagnsleverantören Flexqube redovisar ökad orderingång och minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

"Orderingången för det första kvartalet landade på 30,0 miljoner kronor vilket är vårt klart starkaste kvartal någonsin och över 15 procent bättre än vårt tidigare rekord som var det första kvartalet 2020. Från att ha bottnat i orderingången under det tredje kvartalet 2020 på 11,2 miljoner kronor så har vi nu förbättrat den sekventiella orderingången två kvartal i rad, med ett snitt på 60 procent per kvartal", inleder vd Anders Fogelberg.

Vidare skriver Fogelberg följande.

"Vår återhämtning är stark på ordersidan men vi har lite fördröjning på försäljningssidan då leveranstiderna efter order vanligen ligger mellan 6 veckor och upp till 6 månader beroende på vilka produkter det avser. Därtill styr kunderna ibland leveransdatum för att synkroniseras med utrustning från andra leverantörer. Att försäljningen minskar så pass mycket under kvartalet jämfört med första kvartalet 2020 är därmed normalt och en naturlig konsekvens av den lägre orderingången under andra halvåret 2020."

Nettoomsättningen sjönk 42,0 procent till 15,2 miljoner kronor (26,2). Rensat för valutakurspåverkan mellan jämförelseperioderna har nettoomsättningen minskat med 36 procent.

Ebitda-resultat blev -5,0 miljoner kronor (-1,9).

Rörelseresultatet före finansiella poster blev -6,2 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet före skatt var -6,3 miljoner kronor (-3,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,9 kronor (-0,4).

Orderingången landade på 30,0 miljoner kronor (26,0), en ökning med 15,4 procent mot föregående år. Rensat för valutakurspåverkan mellan jämförelseperioderna har orderingången ökat med 29,1 procent.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,6 miljoner kronor (0,4).

Likvida medel uppgick till 12,4 miljoner kronor (17,3). Utöver likvida medel så har koncernen tillgång till kreditfacilitet om 2,3 miljoner kronor.

Flexqube, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång30,026,015,4%
Nettoomsättning15,226,2-42,0%
EBITDA-5,0-1,9
Rörelseresultat-6,2-3,1
Resultat före skatt-6,3-3,1
Resultat per aktie, kronor-0,9-0,4
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,60,4
Likvida medel12,417,3-28,3%


http://media.finwire.com/media/FWS005E826-table-1

https://news.cision.com/se/flexqube/r/flexqubes-delarsrapport-for-forsta-kvartalet-2021,c3335144

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt