Franklin European Growth minskade 3,00 procent i det tredje kvartalet - fokuserar på en balanserad portfölj på den osäkra marknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Franklin European Growth minskade 3,00 procent i det tredje kvartalet - fokuserar på en balanserad portfölj på den osäkra marknaden

Fonden Franklin European Growth A Acc € minskade 3,00 procent i det tredje kvartalet, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,10 procent. Det framgår av en kvartalsrapport.

Bland fondens positiva bidragsgivare under kvartalet finns GVC Holdings, Smurfit Kappa Group och LEG Immobilien. De som bidrog negativt var Bayer, Dassault Aviation och GALP Energia.

Det tyskbaserade läkemedels- och jordbruksföretaget Bayer bidrog negativt eftersom att investerare varit skeptiska till Bayers förlikning på 12 miljarder dollar för att lösa tvister till följd av förvärvet av Monsanto.

Franskbaserad Dassault Aviation har under kvartalet missgynnat fonden med tanke på att det är militär- och affärsflygtillverkare och att marknaden har varit svag under den globala pandemin. Detta enligt fondens förvaltare som vidare skriver att de anser att företaget har goda chanser till återhämtning.

Man fokuserar på att säkerställa att portföljens innehav är brett spridda eftersom att en balanserad portfölj verkar vara bäst lämpad för en dyr och osäker marknad enligt förvaltarna. De betonar att det inte alltid kommer att vara så, utan att det är en tillfällig strategi under dessa tider.

Franklin European Growth A Acc €, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,00
Index MM, förändring i procent0,10

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt