Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Franklin European Growth minskade 3,00 procent i det tredje kvartalet - fokuserar på en balanserad portfölj på den osäkra marknaden

Fonden Franklin European Growth A Acc € minskade 3,00 procent i det tredje kvartalet, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,10 procent. Det framgår av en kvartalsrapport.

Bland fondens positiva bidragsgivare under kvartalet finns GVC Holdings, Smurfit Kappa Group och LEG Immobilien. De som bidrog negativt var Bayer, Dassault Aviation och GALP Energia.

Det tyskbaserade läkemedels- och jordbruksföretaget Bayer bidrog negativt eftersom att investerare varit skeptiska till Bayers förlikning på 12 miljarder dollar för att lösa tvister till följd av förvärvet av Monsanto.

Franskbaserad Dassault Aviation har under kvartalet missgynnat fonden med tanke på att det är militär- och affärsflygtillverkare och att marknaden har varit svag under den globala pandemin. Detta enligt fondens förvaltare som vidare skriver att de anser att företaget har goda chanser till återhämtning.

Man fokuserar på att säkerställa att portföljens innehav är brett spridda eftersom att en balanserad portfölj verkar vara bäst lämpad för en dyr och osäker marknad enligt förvaltarna. De betonar att det inte alltid kommer att vara så, utan att det är en tillfällig strategi under dessa tider.

Franklin European Growth A Acc €, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,00
Index MM, förändring i procent0,10

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt