Funnel har tagit in 578 miljoner kronor inför planerad börsnotering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Funnel har tagit in 578 miljoner kronor inför planerad börsnotering

Funnel

Funnel har tagit in 578 miljoner kronor i en finansieringsrunda inför en börsnotering för att finansiera fortsatt tillväxt. Bland investerarna finns Fjärde AP-fonden och Stena Sessan, tillsammans med de existerande ägarna Balderton Capital, Eight Roads, F-Prime, Oxx och Industrifonden. Investeringsrundan är den sista inför Funnels planerade börsnotering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Funnel har en dataplattform som ger marknadsförare svar på deras affärsfrågor, med data som är förståelig och användbar. Bolaget har fler än 1 200 kunder, däribland bolag som Home Depot, Havas Media och Samsung på kundlistan.

Nyligen blev Funnel ett publikt aktiebolag och mycket talar för en notering på Stockholmsbörsen redan nästa år, skriver Breakit.

- Vi har inte satt ner foten exakt när det ska ske men inom sex till 18 månader är en rimlig tidshorisont. Ambitionen är att bli ett riktigt stort bolag med Stockholm som bas och då är en börsnotering en bra väg att gå, säger Fredrik Skantze, vd på Funnel till Breakit.

Funnel omsatte i fjol 120 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 125 miljoner kronor. I pandemin drabbades en del av bolagets kundgrupper, främst resebolag, men omsättningen växte ändå med 60 procent.

- I år har vi ännu starkare tillväxt och egentligen går alla siffror åt rätt håll. Magin som det innebär med återkommande intäkter börjar hamna på plats, säger Fredrik Skantze.

Funnel har en renodlad SaaS-modell vilket innebär att kunderna tecknar sig på årsabonnemang istället för att betala en licensavgift.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Funnel

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Funnel

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt