Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Funnel

Funnel har tagit in 578 miljoner kronor inför planerad börsnotering

Funnel har tagit in 578 miljoner kronor i en finansieringsrunda inför en börsnotering för att finansiera fortsatt tillväxt. Bland investerarna finns Fjärde AP-fonden och Stena Sessan, tillsammans med de existerande ägarna Balderton Capital, Eight Roads, F-Prime, Oxx och Industrifonden. Investeringsrundan är den sista inför Funnels planerade börsnotering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Funnel har en dataplattform som ger marknadsförare svar på deras affärsfrågor, med data som är förståelig och användbar. Bolaget har fler än 1 200 kunder, däribland bolag som Home Depot, Havas Media och Samsung på kundlistan.

Nyligen blev Funnel ett publikt aktiebolag och mycket talar för en notering på Stockholmsbörsen redan nästa år, skriver Breakit.

- Vi har inte satt ner foten exakt när det ska ske men inom sex till 18 månader är en rimlig tidshorisont. Ambitionen är att bli ett riktigt stort bolag med Stockholm som bas och då är en börsnotering en bra väg att gå, säger Fredrik Skantze, vd på Funnel till Breakit.

Funnel omsatte i fjol 120 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 125 miljoner kronor. I pandemin drabbades en del av bolagets kundgrupper, främst resebolag, men omsättningen växte ändå med 60 procent.

- I år har vi ännu starkare tillväxt och egentligen går alla siffror åt rätt håll. Magin som det innebär med återkommande intäkter börjar hamna på plats, säger Fredrik Skantze.

Funnel har en renodlad SaaS-modell vilket innebär att kunderna tecknar sig på årsabonnemang istället för att betala en licensavgift.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Funnel

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Funnel

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt