Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gamingbolaget

Gamingbolaget Sozap noteras på Nasdaq First North den 9 juni

Spelutvecklaren Sozap släpper i dag detaljer inför sin notering på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget ligger bakom Armed Heist som är ett free-to-play shooter-spel som har över 20 miljoner nedladdningar.

I anslutning till noteringen kommer bolaget att genomföra en nyemission om cirka 26,1 miljoner kronor före emissionskostnader. Sozap har erhållit teckningsåtaganden om cirka 21,2 miljoner kronor, vilket motsvarar 81 procent av emissionen.

Teckningsåtaganden har lämnats från bland andra Patrik Bloch, David Wallsten, Alexander Eskilsson, Martin Bauer, Dariush Hosseinian och Knutsson Holdings-sfären.

Erbjudandet genomförs till ett fast pris om 16 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 110,3 miljoner kronor före erbjudandet.

Anmälningsperioden för erbjudandet inleds imorgon den 18 maj och pågår till och med den 31 maj. Första dag för handel på Nasdaq First North förväntas bli den 9 juni.

Finansbolaget Onoterat äger cirka 4,2 procent av aktierna i Sozap.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt