Nyhet

Gravity

Gravity ökade vinsten i första kvartalet (R)

(Rättelse: Rörelseresultatet ökade med 2,2 procent i tredje stycket, ej minskade.)

Det sydkoreanska spelutvecklingsbolaget Gravity som är populärt bland svenska småsparare ökade intäkterna och vinsten i det första kvartalet mot samma period i fjol, även om omsättningen minskade sekventiellt.

De totala intäkterna landade på 105,1 miljarder won, motsvarande cirka 780 miljoner kronor. På kvartalsbasis rör det sig om en minskning om 6,6 procent.

Rörelseresultatet utföll på 28 miljarder won, alltså runt 210 miljoner kronor. Den sekventiella ökningen var 2,2 procent, samtidigt som ökningen på årsbasis är knappt 170 procent.

Intäkterna inom onlinespel ökade sekventiellt, medan de minskade inom mobilspel som står för majoriteten av omsättningen. Intäktsbidragen från mobilspelen Ragnarok X: Next Generation i Taiwan, Hongkong och Macao samt Ragnarok Origin i Sydkorea föll sekventiellt.

Beträffande pipelinen förbereds Ragnarok Origin för lansering på den stora marknaden Japan nu i det andra kvartalet. Det stängda betatestet som nyligen slutfördes uppges ha bemötts positivt av spelarna. Ragnarok X: Next Generation ska lanseras i Sydostasien nästa månad. Därtill förbereds flera andra lanseringar.

Tillgängliga medel löd 195 miljarder won vid utgången av perioden, mot 182 miljarder vid årsskiftet.

Aktien har handlats svagt inför rapporten och är ned 39 procent sedan årsskiftet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gravity

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gravity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt