Hilbert Group klättrar 70 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Hilbert Group klättrar 70 procent i premiärhandeln på First North

Hilbert

Investeringsbolaget Hilbert Group började i dag den 27 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget noterar både B-aktier med kortnamnet HILB B och teckningsoptioner med kortnamnet HILB TO1.

Hilbert startades under 2018 som en fondförvaltare med inriktning på digitala tillgångar, främst kryptovalutor och teknologier inom blockchain. Hilbert har en diversifierad affärsmodell med fyra vertikaler; asset management, proprietary trading, equity investments och data & analytics.

Bolaget genomförde i september en så kallad pre-IPO som tillförde bolaget 88 miljoner kronor. Teckningskursen var 10 kronor per unit. En unit bestod av en B-aktie och en teckningsoption.

Aktien har hittills i dag handlats till 16,80 kronor som högst betalt och 13 kronor som lägst betalt. Klockan 09.35 var senast betalt 16 kronor. Aktier för 3,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 48,8 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 781 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 1 krona senast betalt. Värdet på en unit är därmed 17 kronor, vilket är 70 procent högre än teckningskursen på 10 kronor för en unit.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt