Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hilbert

Hilbert Group klättrar 70 procent i premiärhandeln på First North

Investeringsbolaget Hilbert Group började i dag den 27 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget noterar både B-aktier med kortnamnet HILB B och teckningsoptioner med kortnamnet HILB TO1.

Hilbert startades under 2018 som en fondförvaltare med inriktning på digitala tillgångar, främst kryptovalutor och teknologier inom blockchain. Hilbert har en diversifierad affärsmodell med fyra vertikaler; asset management, proprietary trading, equity investments och data & analytics.

Bolaget genomförde i september en så kallad pre-IPO som tillförde bolaget 88 miljoner kronor. Teckningskursen var 10 kronor per unit. En unit bestod av en B-aktie och en teckningsoption.

Aktien har hittills i dag handlats till 16,80 kronor som högst betalt och 13 kronor som lägst betalt. Klockan 09.35 var senast betalt 16 kronor. Aktier för 3,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 48,8 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 781 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 1 krona senast betalt. Värdet på en unit är därmed 17 kronor, vilket är 70 procent högre än teckningskursen på 10 kronor för en unit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.