Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hilbert

Hilbert Group ökar rörelseförlusten

Investeringsbolaget Hilbert Group rapporterar ökad rörelseförlust i tredje kvartalet.

Omsättningen uppgick till 0,8 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -2,9 miljoner kronor (-0,1). Engångskostnader relaterat till noteringen på First North påverkade med 1,7 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -2,6 miljoner kronor (-0,1).

"Under Q3 tog Hilbert Group flera viktiga steg mot vår vision ´Att vara ett digitalt världsklass
värdepappersföretag´. Att leva upp till vår vision innebär att tjäna ett stort antal (institutionella) kunder på kapitalförvaltningssidan. Det innebär också att du ofta deltar i de största såddfinansieringsrundorna sett till eget kapital investeringar. Dessutom innebär det att vara premiär källa till högkvalitativa data och analyser", kommenterar vd Niclas Sandström och fortsätter.

"För närvarande, och inom en snar framtid kommer vi att fokusera på det första och de sista delarna av det uttalandet – det vill säga vi kommer att fokusera om att expandera Asset Management-vertikalen och Data & Analytics vertikalen."

I juli blev Hilbert majoritetsägare i Coin360 när man förvärvade 60 procent av bolagets aktier.

"Vi ser detta som ett viktigt strategiskt förvärv för bolaget. Dess nuvarande fyra miljoner+ besök per månad fungerar som en stark grund för vår Data & Analys-vertikal", förklarar Hilbertchefen.

Hilbert Group, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,80
Rörelseresultat-2,9-0,1
Resultat före skatt-2,6-0,1
Nettoresultat-2,6-0,1


http://media.finwire.com/media/FWS006A83F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.