Hög aktivitet inom private equity - OPM Listed Private Equity ökade 0,9 procent i september
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Hög aktivitet inom private equity - OPM Listed Private Equity ökade 0,9 procent i september

Fonden OPM Listed Private Equity steg 0,9 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,0 procent och är därmed bättre än index som har minskat 13,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Tom Berggren.

Innehaven som under månaden utvecklades starkast var Brookfield Renewable Partners, Compass och Jafco.

Förvaltaren uppger att aktiviteten inom private equity under månaden varit hög, där marknaden sett flera avyttringar, köp från storbolag och börsnoteringar.

Brookfield Renewable genomförde i augusti ett större förvärv av Terraform Power och enligt Berggren är Brookfield nu definitivt ett av världens största bolag med renodlat fokus på förnybar energi.

Även i årets hittils bästa innehav, Softbank, har aktiviteten varit stor. Bland annat har bolaget avyttrat innehavet i chiptillverkaren Arm Holding och istället gjort en investering i NVIDIA, som är en amerikansk marknadsledande grafikkortsutvecklare.

"De noterade private equity-bolagen har rapporterat om förhållandevis god utveckling i underliggande bolag, samdigt som man värderar innehaven konservativt. Aktiemarknaden har inte reviderat upp kurserna i samma utsträckning vilket resulterat i betydande rabatter för aktiekurserna jämfört med underliggande värden. Rabatterna har ökat med drygt 10 procentenheter under året för direktinvesterare och fond-i-fond. De större börsnoterade private equity-inriktade fondbolagen värderas till endast 4 procent - 14 procent av det förvaltade kapitalet", skriver förvaltaren.


OPM Listed Private Equity, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,9
Fond i år, förändring i procent-8,0
Index i år, förändring i procent-13,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Brookfield Renewable Corp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt