Nyhet

Impero

Impero ökar omsättningen men även förlusten under Q3

Danska mjukvarubolaget Impero redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 36,0 procent till 3,4 miljoner danska kronor (2,5).

Rörelseresultatet blev -4,6 miljoner danska kronor (-1,0) och resultatet före skatt var också -4,6 miljoner danska kronor (-1,0).

Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner danska kronor (-0,9).

De årligt återkommande intäkterna, ARR, uppgick till 1,2 miljoner danska kronor vilket motsvarar en minskning med 22 procent från samma period i fjol. Emellertid var Q3 20 mycket starkt med anledning av att man då tog in Volkswagen som kund.

Churn, uppsagda avtal, var 1 procent i kvartalet att jämföra med 2 procent året innan.

Impero bekräftar guidningen för helåret 2021. Dock bedöms att man sannolikt kommer ligga på den lägre nivån av intervallet 18-19,5 miljoner danska kronor.

"Den ökade allvarligheten av den globala covid-19-pandemin fortsätter att påverka Impero-partners och kunder i nordvästra Europa. Effekten av detta märktes på kundintaget 2021-
9M, med den högsta negativa påverkan som upplevts i DACH-regionen (Tyskland, Österrike,
Schweiz) på grund av oförmågan att möta och utveckla relationer med partners och kunder
fysiskt. Den globala pandemin har lett till en viss tveksamhet i kundernas beslutsfattande
och orsakade längre försäljningsprocesser. Effekten av covid-19 förväntas fortsätta
2021-Q4, dock, med nuvarande pipeline, upprätthåller Impero förväntningarna för året", skriver bolaget.

Impero, MdkkQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3,42,536,0%
Rörelseresultat-4,6-1,0
Resultat före skatt-4,6-1,0
Nettoresultat-4,5-0,9


http://media.finwire.com/media/FWS006A128-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Impero

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Impero

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt