Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma minskar rörelseresultat under tredje kvartalet - arbetat på enligt plan

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar en ökad förlust i det tredje kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget saknade intäkter under perioden.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -3,1 miljoner danska kronor (-2,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,12 danska kronor (-0,08).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,4 miljoner danska kronor (-3,0).

Initiator Pharma har sett arbetet fortskrida enligt plan under tredje kvartalet, uppger Claus Elsborg Olesen i vd-ordet.

Bolaget har två stora tillgångar, IPED2015 och IP2018. Båda befinner sig i den kliniska fasen inom området erektil dysfunktion, ED.

Under sommaren fick bolaget regulatoriskt godkännande för att inleda en klinisk fas 2a-studie med IP2018 i Storbritannien.

”Screening av patienter för studien inleddes i början av oktober, men på grund av covid-19 situationen har rekryteringstakten för patienter varit långsammare än väntat. Den första doseringen till patienter kommer dock att ske inom kort och vi tror att vi kan ha top linedata i slutet av första halvåret 2021”, säger Olesen.

Vad gäller IPED2015 har bolaget tidigare i år rapporterat positiv data från en proof-of-concetp-studie.

”De lovande resultaten ger stöd för planeringsprocessen av det fortsatta kliniska programmet för IPED2015, inklusive förberedelse för en mer omfattande fas 2b-studie, samt den pågående affärsutvecklingsverksamheten med kandidaten”, säger Olesen.

Initiator Pharma, MdkkQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-3,1-2,0
Resultat före skatt-3,1-2,0
Nettoresultat-3,1-2,0
Resultat per aktie, dkk-0,12-0,08
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,4-3,0

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.