Initiator Pharma: Nature-artikel ger stöd för dopamins roll för sexuell funktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma: Nature-artikel ger stöd för dopamins roll för sexuell funktion

Forskningsbolaget Initiator Pharma meddelar att en aktuell studie som publicerats i tidskriften Nature visar att dopaminerga neuroner i hjärnan har betydelse för den sexuella funktionen.

"Resultaten från studien stödjer verkningsmekanismen som används i Intiator Pharmas kliniska program IPED2015- och IP2018 inriktade mot erektil dysfunktion av organiskt respektive psykogent ursprung", skriver bolaget.

Bolagets vd Claus Elsborg Olesen kommenterar:

"Resultaten som visats av professor Mark Andermanns och hans team är en tydlig validering av Initiator Pharmas medicinska angreppssätt - att modulera nivåerna av monoamin-neurotransmittorer i hjärnan. Det stödjer starkt vår övertygelse att dopamin, tillsammans med andra monoamin-neurotransmittorer som noradrenalin och serotonin, spelar en central roll i många viktiga fysiologiska funktioner inklusive sexuell funktion."

"Vårt längst framskridna kliniska program inom erektil dysfunktion, IPED2015, som syftar till behandla organisk erektil dysfunktion, ökar dopamin-nivåerna i hjärnan och har tidigare visat effekt i en fas 2a Proof-of-Concept-studie. Dopamins betydelse kommer förhoppningsvis att befästas ytterligare när vi under andra halvan av nästa år presenterar data från vår pågående fas 2b-studie med IPED2015 i 120 annars friska ED-patienter."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.