Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator

Initiator Pharma ökade förlusten under andra kvartalet

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -4,9 miljoner danska kronor (-3,0).

Resultatet efter skatt blev -5,4 miljoner danska kronor (-3,0), och per aktie -0,14 danska kronor (-0,13).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,2 miljoner danska kronor (-0,7).

I rapporten uttrycker vd Claus Elfsborg Olesen stolthet över kvalitén och attraktionskraften i den kliniska portföljen, vilket syntes genom åtagandet under den senaste finansieringen.

”Vår senaste finansiering, där vi i april kunde tillkännage en riktad aktieemission på 30 miljoner kronor som ska följas av en garanterad företrädesrättsemission på 29,4 miljoner kronor, visar att investerarna har en stark tro på vår potential”, säger Claus Elsborg Olesen.

Förutom utvecklingen av sina två främsta läkemedelskandidater Iped 2015 och IP2018 har bolaget också valt att satsa på trigeminusneuralgi, en sällsynt sjukdom som medför plötslig och extrem ansiktssmärta.

”Det finns endast en FDA-godkänd behandling för trigeminusneuralgi, karbamazepin, som endast ger begränsad smärtlindring och är förknippad med ett stort antal biverkningar. Därför finns det ett exceptionellt stort behov av en ny effektiv, acceptabel och säker behandlingsform. Vår ambition är att utveckla en förstahandsbehandling för dessa patienter. Vår avsikt är att börja med en Proof-of-Principle Pain IPTN2021-studie på friska frivilliga med smärttillstånd och sedan följa upp med en fas 2-studie med patienter med trigeminusneuralgi”, säger Claus Elsborg Olesen.

Initiator Pharma, MdkkQ2-2021Q2-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-4,9-3,0
Nettoresultat-5,4-3,0
Resultat per aktie, dkk-0,14-0,13
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,2-0,7


http://media.finwire.com/media/FWS0064869-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.