Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

KinaFoto: Shutterstock

Kina överväger att pressa data från kinesiska företag börsnoterade utomlands - Reuters

Kinesiska tillsynsmyndigheter överväger att pressa kinesiska företag noterade utomlands att överlämna hantering och övervakning av sina uppgifter. Det skriver Reuters.

Enligt de nya åtgärderna kommer Kina att förbättra regleringen av gränsöverskridande dataflöden och säkerhet, slå till mot illegal verksamhet på värdepappersmarknaden och straffa bedräglig handel, marknadsmanipulation och insiderhandel, enligt ett uttalande från Kinas kabinett.

På samma tema inledde Peking en cybersäkerhetsutredning mot kinesiska taxiappjätten Didi Global som noterades i USA i slutet av juni. Didi har fått se sin aktie halveras sedan noteringen.

Amerikanska kapitalmarknader har varit en lukrativ finansieringskälla för kinesiska företag under det senaste decenniet men risken för ytterligare granskning kan nu avskräcka inhemska företag från att notera sig i USA.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.