Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina

Kina överväger att pressa data från kinesiska företag börsnoterade utomlands - Reuters

Kinesiska tillsynsmyndigheter överväger att pressa kinesiska företag noterade utomlands att överlämna hantering och övervakning av sina uppgifter. Det skriver Reuters.

Enligt de nya åtgärderna kommer Kina att förbättra regleringen av gränsöverskridande dataflöden och säkerhet, slå till mot illegal verksamhet på värdepappersmarknaden och straffa bedräglig handel, marknadsmanipulation och insiderhandel, enligt ett uttalande från Kinas kabinett.

På samma tema inledde Peking en cybersäkerhetsutredning mot kinesiska taxiappjätten Didi Global som noterades i USA i slutet av juni. Didi har fått se sin aktie halveras sedan noteringen.

Amerikanska kapitalmarknader har varit en lukrativ finansieringskälla för kinesiska företag under det senaste decenniet men risken för ytterligare granskning kan nu avskräcka inhemska företag från att notera sig i USA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt