Komplett värderas till upp emot 4,5 miljarder norska kronor i börsnotering

Nyhet

{newsItem.title}

Komplett värderas till upp emot 4,5 miljarder norska kronor i börsnotering

Komplett, som är en nätbaserad återförsäljare av elektronik och IT-produkter, sätter teckningsintervallet i sin notering på Oslobörsen till mellan 55 och 62 norska kronor per aktie. Det motsvarar ett bolagsvärde mellan 4,0 och 4,5 miljarder norska kronor, enligt ett pressmeddelande.

Komplett är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62 procent av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020.

Den norska entreprenören Stein Erik Hagens ägarbolag Caniva Invest, som äger 97 procent av Komplett i dag, tänker sälja upp till 23 miljoner aktier i transaktionen, med option på ytterligare 3,5 miljoner aktier. Inga nya aktier emitteras i erbjudandet.

Första handelsdag är beräknad till runt den 21 juni.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev