Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Krafton

Krafton sjunker kraftigt under första handelsdagen - ner drygt 8 procent

Den sydkoreanska speljätten Krafton sjunker kraftigt under första handelsdagen och är ner drygt 8 procent från sin öppningskurs.

Vid starten föll aktien med runt 20 procent men den har sedan återhämtat sig en del till 458 000 won. Det kan jämföras med teckningskursen som sattes till 498 000 won.

Analytiker menar att det är flera olika anledningar som fått investerare att hålla sig ifrån aktien, skriver Nikkei Asia. Först och främst var värderingen för hög inför börsintroduktionen. Något som också drivit ner kursen är att det finns för många aktier ute på marknaden vilket fått investerare att kunna sälja när de vill. Slutligen har såklart Kinas ökade press och reglering på spelmarknaden haft stor påverkan på företaget.

Kina är Kraftons största marknad och företaget får 67,1 procent av sina intäkter från ett förlag, vilket analytiker antar vara Tencent.

Krafton ligger bakom populära PlayerUnknown's Battlegrounds, PUBG.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Krafton

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt