Nyhet

Läget ser bra ut, behöver skala upp affären - Recyctec tillträdande vd

Miljöteknikbolaget Recyctec, som är nyemissionsaktuella, har som fokus på kort sikt att driva anläggningen i Jönköping kassaflödespositivt. Det säger bolagets tillträdande vd Andreas Cederborg vid en presentation vid Aktiespararnas Aktiedagen.

- Vi bör kunna bli kassaflödespositiva i hyfsad närtid, säger han.

Under våren har Recyctec sett över sin strategi. Man tänker att utöka produktionskapaciteten, bredda råvaruspektrat samt lägga fortsatt fullt fokus på EarthCare. Recyctec kommer att utöka kapaciteten till 6 000 ton per år vid anläggningen i Jönköping. Emissionen sker för att expandera verksamheten.

- Vi har ett gott läge idag, säger Cederborg. Han ser inte att någon kommer att kunna konkurrera med bolaget utan tekniken är unik.

- Det enda som vi behöver göra att skala upp affären, säger Andreas Cederborg.

Långsiktigt pekar han ut Norge som en intressant marknad att expandera till när det gäller produktion framöver. Snarare än att anläggningen i Jönköping växer till 20 000 ton per år ser miljöteknikbolaget möjligheter att etablera produktion på andra platser närmare råvaran. Någon tidsplan vill han inte ge för när en expansion till Norge kan ske.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt