Nyhet

Medhelp

Medhelp Care ökade omsättningen och resultatet i tredje kvartalet

Företagshälsovårdsbolaget Medhelp Care ökade både omsättningen och vinsten i det tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen steg 11,4 procent till 19,5 miljoner kronor (17,5).

Ebitda-resultat blev 4,0 miljoner kronor (3,5), med en ebitda-marginal på 20,5 procent (20,0).

"Enligt plan har vi under året satsat på marknadsföring och anställt nya medarbetare vilket har påverkat lönsamheten negativt på ebitda-nivå. Detta ligger i linje med vår tillväxtplan som fortsättningsvis kommer att påverka lönsamheten", kommenterar vd Tobias Ekros.

Resultatet både före och efter skatt var 0,4 miljoner kronor (0,3).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,6 miljoner kronor (1,7).

Bolaget har lagt mycket arbete under perioden på att vidareutveckla SaaS-plattformen för att bredda det funktionella utbudet och förbättra skalbarheten.

"Detta har varit ett genomgående tema under 2021 och kommer att möjliggöra mer effektiv tillväxt både vertikalt och horisontellt", säger Ekros.

Medhelp Care, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning19,517,511,4%
EBITDA4,03,514,3%
EBITDA-marginal20,5%20,0%
Resultat före skatt0,40,333,3%
Nettoresultat0,40,333,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet2,61,752,9%


http://media.finwire.com/media/FWS00692AB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Medhelp Care

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Medhelp Care

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt