Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modus

Modus Therapeutics gynnas av vårdsatsning inom sepsis - Carlsquare

Under det första halvåret i år godkände SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, ett sammanhållet vårdförlopp för sepsis. I en färsk analys skriver Carlsquare att godkännandet gynnar bioteknikbolaget Modus Therapeutics.

Initiativet innefattar en rad satsningar för att tidigare upptäcka sepsis/septisk chock. Enligt analyshuset är Modus kandidat sevuparin är ett preparat som ska användas mot sepsis så tidigt som möjligt, och skulle potentiellt kunna gynnas av möjligheten till en tidigare- och tydligare diagnos av patienter med sepsis.

Carlsquare skriver att om en patient med sepsis inte får korrekt behandling snabbt från diagnos ökar risken kraftigt för dödsfall.

Under 2011 inledde Skånes universitetssjukhus en modell med ett så kallat sepsislarm i Malmö. Mellan åren 2011-2016 genomfördes ett antal pilotprojekt i Malmö med goda resultat. Bland annat uppnåddes att 90 procent av sepsis-patienterna fick antibiotikabehandling inom en timme. Samma siffra för 2011 var cirka 22 procent. Efter framgångarna sprids nu "Malmö-mödellen" brett i landet, och den förväntas accelerera genom SKRs satsning, skriver analyshuset.

Modus stiger idag 12 procent till 5,20 kronor per aktie.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Modus Therapeutics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Modus Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt