Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Movebybike

Movebybike börjar i dag handlas på Spotlight Stock Market

Logistik- och transportbolaget Movebybike börjar i dag den 16 juni att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet MBBAB.

Movebybike grundades 2012 och är ett transport- och logistikföretag med säte i Malmö. Bolaget har med dess egenutvecklade eldrivna transportcykel Starke utvecklat en komplett infrastruktur för cykellogistik.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 77,7 procent och den blev därmed inte fulltecknad. Movebybike tillförs 6,5 miljoner kronor före emissionskostnader och 515 nya aktieägare. Bolaget hade ursprungligen sökt 21,3 miljoner kronor i emissionen. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie.

- Movebybike står nu redo för att ta nästa steg och expandera inom Sverige och i Norden. För 2021 har vi som målsättning att ha en omsättning på cirka 35 miljoner kronor förutsatt att vi öppnar en ny distributionscentral som uppnår en omsättning på 2 miljoner kronor. Under 2023 är vår målsättning att ha totalt åtta aktiva distributionscentraler som då möjliggör en omsättning som överstiger 70 miljoner kronor, kommenterade vd Lisette Hallström inför noteringen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MoveByBike

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MoveByBike

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt