Nyhet

Nexar avser sälja sina fyra dotterbolag - för diskussioner om förvärv av ny verksamhet

Talangtävlingsbolaget Nexar meddelar i dag att de har ingått en avsiktsförklaring med Mavshack om att sälja sina fyra dotterbolag för en köpeskilling om 8 miljoner kronor. Det utvärderas även ifall förvärv skulle skapa mer aktieägarvärde.

Ingåendet av aktieöverlåtelseavtal väntas genomföras senast i oktober och köpeskillingen väntas kvittas mot aktier i Mavshack. Bolagen har som avsikt att transaktionen skall genomföras under fjärde kvartalet i år.

- Vi tror att Nexars dotterbolag har goda möjligheter att utvecklas väl inom Mavshackgruppen, samtidigt som Nexar avser gå vidare och förvärva för aktieägarna ny och lönsam verksamhet, säger Sverker Littorin, styrelseordförande i Nexar.

Nexar för långt gångna diskussioner om förvärv av ny verksamhet. Uppfattningen från bolagets sida är att det kommer leda till att aktieägarna tillförs ett värde överstigande dagens marknadsvärdering.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt