Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nya innehav i HealthInvest Small & MicroCap - minskade 4,4 procent i oktober

Fonden HealthInvest Small & MicroCap A minskade 4,4 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 4,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,4 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden tog fonden in tre nya innehav. Antares Pharma, Biocryst Pharmaceuticals samt Teva Pharmaceutical Industries.

Antares Pharma är ett mindre amerikanskt företag vars nisch är att tillverka autoinjektorer för administration av flytande läkemedel. Bolaget har egna produkter men samarbetar även med ett antal större företag.

Biocryst Pharmaceuticals är ett litet amerikanskt biotechbolag där man väntar på att få de amerikanska myndighternas godkännande för sitt läkemedel.

Israeliska Teva Pharmaceutical Industries är ett av världens största generikabolag. Sedan 2015 har aktien rasat 88 procent.

"Kursen har pressats av patentutgång för dess största läkemedel Copaxone (läkemedel mot Multipel Skleros), stämningar på grund av opiatmissbruk och en påstådd kartellbildning. Den underliggande verksamheten utvecklas dock väl och enligt analytiker kommer försäljningen att växa 1-2 procent de närmaste åren", skriver förvaltaren.

Största innehav vid utgången månad var spanska läkemedelsföretaget Almirall Laboratorios, följt av amerikanska bioteknikbolaget Coherus Biosciences med vikterna 6,6 procent respektive 6,2 procent.

HealthInvest Small & MicroCap A, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,4
Index MM, förändring i procent-4,9
Fond i år, förändring i procent-5,4
Index i år, förändring i procent1,1

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Teva Pharmaceutical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Teva Pharmaceutical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt