Nya innehav i HealthInvest Small & MicroCap - minskade 4,4 procent i oktober
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Nya innehav i HealthInvest Small & MicroCap - minskade 4,4 procent i oktober

Fonden HealthInvest Small & MicroCap A minskade 4,4 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 4,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,4 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden tog fonden in tre nya innehav. Antares Pharma, Biocryst Pharmaceuticals samt Teva Pharmaceutical Industries.

Antares Pharma är ett mindre amerikanskt företag vars nisch är att tillverka autoinjektorer för administration av flytande läkemedel. Bolaget har egna produkter men samarbetar även med ett antal större företag.

Biocryst Pharmaceuticals är ett litet amerikanskt biotechbolag där man väntar på att få de amerikanska myndighternas godkännande för sitt läkemedel.

Israeliska Teva Pharmaceutical Industries är ett av världens största generikabolag. Sedan 2015 har aktien rasat 88 procent.

"Kursen har pressats av patentutgång för dess största läkemedel Copaxone (läkemedel mot Multipel Skleros), stämningar på grund av opiatmissbruk och en påstådd kartellbildning. Den underliggande verksamheten utvecklas dock väl och enligt analytiker kommer försäljningen att växa 1-2 procent de närmaste åren", skriver förvaltaren.

Största innehav vid utgången månad var spanska läkemedelsföretaget Almirall Laboratorios, följt av amerikanska bioteknikbolaget Coherus Biosciences med vikterna 6,6 procent respektive 6,2 procent.

HealthInvest Small & MicroCap A, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,4
Index MM, förändring i procent-4,9
Fond i år, förändring i procent-5,4
Index i år, förändring i procent1,1

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Teva Pharmaceutical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Teva Pharmaceutical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt