Nyhet

Ökad

Ökad förlust för Paxman

Medicinteknikbolaget Paxman redovisar en både ökad omsättning och förlust i det tredje kvartalet jämfört med fjolåret.

Omsättningen steg 31,6 procent till 23,3 miljoner kronor (17,7).

"Störst förbättring syntes på våra internationella marknader där tillväxten var 22 procent mellan Q2 och Q3, vilket visar på en mer positiv utveckling för vårt distributionsnätverk som vi förväntar oss kommer att fortsätta även framöver. Tillväxten för våra patientintäkter i USA växte med 4 procent men en nedgång för intäkterna i Storbritannien påverkade den totala tillväxten för perioden. Dock har Storbritannien överträffat våra förväntningar under tidigare kvartal, och hittills i år har nettoomsättningen ökat med 12 procent jämfört med 2020", kommenterar vd Richard Paxman.

Ebitda-resultat blev -1,3 miljoner kronor (-0,2).

Rörelseresultatet blev -4,8 miljoner kronor (-2,2).

Resultatet före skatt var -5,2 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev -5,3 miljoner kronor (-4,2), och per aktie -0,30 kronor (-0,26).

Paxman, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning23,317,731,6%
EBITDA-1,3-0,2
Rörelseresultat-4,8-2,2
Resultat före skatt-5,2-4,2
Nettoresultat-5,3-4,2
Resultat per aktie, kronor-0,30-0,26


http://media.finwire.com/media/FWS0069E8C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt