Nyhet

Ortoma redovisar som planerat små förändringar av resultatet

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som planerat små förändringar av sitt resultat i det tredje kvartalet. .

Rörelseresultatet blev -2,4 miljoner kronor (-2).

Resultatet före och efter skatt var -2,4 miljoner kronor (-2,3). Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,14).

"Under kvartalet har vi fortsatt haft dialoger med viktiga marknadsaktörer för att ta vår produkt, Ortoma Treatment Solution (OTS), till den globala marknaden tillsammans med en industriell aktör. Under tiden som dialoger pågått har vi fortsatt utveckling och exekvering enligt plan med marknadsanpassningar av OTS för höftledsoperationer. Vi har också utvecklat en version av OTS för ryggoperationer, värdefulla dialoger med marknadsaktörer för ryggoperationer pågår", skriver vd Linus Byström i rapporten.

Ortoma påverkas likt många andra bolag av coronapandemin.

"En effekt av covid-19-pandemin är att vi inte kan genomföra personliga möten och live-demonstrationer av OTS. Det har medfört att framstegen av förklarliga skäl har varit något långsammare än planerat. Vi har under kvartalet haft ett fortsatt tätt samarbete med vår M&A-rådgivare, MedWorld Advisors, och tillsammans anpassat aktiviteter och arbetar efter en plan som sträcker sig över kommande kvartal", skriver Ortoma-chefen.

Han uppger vidare att en annan effekt av pandemin är att sjukvården i princip inte gjort den typ av höftledsoperationer där man använder sig av OTS.

"Det har medfört att planerade utvärderingar av OTS av svenska sjukhus har skjutits fram till dess att sjukvården kommit igång med operationer i normal skala", skriver Byström.


Ortoma, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,4-2
Resultat före skatt-2,4-2,3
Nettoresultat-2,4-2,3
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,14

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt