Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Outokumpu

Outokumpu lämnar omvänd vinstvarning för det tredje kvartalet

Finländska tillverkaren av rostfritt stål Outokumpu flaggar för att det justerade ebitda-resultatet i tredje kvartalet 2021 blir högre än bolagets förväntningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Realiserade priser på rostfritt stål har ökat mer än väntat och följaktligen väntas Outokumpus justerade ebitda-resultat bli högre i tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet. Bolaget är i linje med sin guidning av volymerna då leveranserna av rostfritt stål minskade med 8 procent i tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet.

Outokumpu hade tidigare förväntat sig att det justerade ebitda-resultatet i tredje kvartalet skulle hamna i nivå med utfallet i andra kvartalet på 223 miljoner euro.

Bolaget släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet den 4 november.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt